Antena 3 CNN Actualitate Prime între 300 şi 500 de lei pentru minerii din Oltenia, deşi societăţile miniere au datorii

Prime între 300 şi 500 de lei pentru minerii din Oltenia, deşi societăţile miniere au datorii

Prime între 300 şi 500 de lei pentru minerii din Oltenia, deşi societăţile miniere au datorii
Sursa foto: mineri
04 Aug 2009   •   22:55

Minerii din Oltenia vor primi câte o primă între 300 şi 500 de lei, cu ocazia Zilei Minerului. Valoarea primei variază în funcţie de unitatea la care sunt angajaţi ortacii. Banii sunt acordaţi în condiţiile în care unele dintre societăţile miniere au datorii neplătite la stat. Spre exemplu, Societate Naţională a Lignitului Oltenia are datorii de 147 milioane de lei.

Cei 2.350 de mineri de la Complexului Energetic Turceni vor avea o primă netă de 500 de lei, a anunţat directorului economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog. Este cea mai mare primă de care beneficiază, de Ziua Minerului, angajaţii din sistemul minier din Oltenia. Directorul general al Complexului, plecat în concediu, susţine că nu ştia la cât s-a stabilit valoarea primei.

Primele cele mai mici le primesc minerii de la Rovinari - 300 de lei. Însă, la aceşti bani se mai adaugă alţi 300 de lei, câştigă şi în urma unui proces intentat administraţiei pentru drepturi neacordate în trecut. Directorul general spune că societatea merge bine, deci îşi poate recompensa angajaţii.

Minerii de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia câte 400 de lei, achitaţi în tichete de masă.

SNLO are datorii de 147 de milioane de lei, iar piederile înregistrate sunt de peste 32 de milioane. Însă, directorul general al SNLO atrage atenţia că are de recuperat datorii de la mai multe societăţi, de peste 370 de milioane de lei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: mineri datorii Prime
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close