Antena 3 CNN Actualitate Primele declarații ale lui Liviu Dragnea din sala de judecată. ”Onorată Instanță....”

Primele declarații ale lui Liviu Dragnea din sala de judecată. ”Onorată Instanță....”

Liviu Dragnea a solicitat, joi, eliberarea condiționată, printr-un apel depus la Curtea de Apel București. Fostul lider PSD a depus în data de 10 iunie un apel după ce contestația sa la executarea pedepsei de 3 ani și 6 luni a fost respinsă. Antena 3 vă prezintă primele declarații ale lui Liviu Dragnea din sala de judecată .

Primele declarații ale lui Liviu Dragnea din sala de judecată. ”Onorată Instanță....”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    20 Aug 2020   •   12:30

”Onorată instanță,  

Doar o remarcă la ce a spus domnul procuror, de fapt două! Sunt o persoană privată, nu privativă de libertate!

A doua remarcă. Am auzit că dumnealui, nu știu dacă și instituția pe care o reprezintă, consideră un drept din Convenția Europeană a Drepturilor Omului o subspecie, ceea ce amintește de un ministru de tristă amintire, care a spus “un drept este un moft”.

Liviu Dragnea: Am fost trimis la închisoare printr-o condamnare politică!

Repet că am fost trimis la închisoare nedrept printr-o condamnare politcă. Am fost trimis la închisoare de un complet ilegal.

Convenția Europeană la care România este parte este clară și fără echivoc, astfel că sunt în situația în care am fost trimis prin nerespectarea legii și dacă voi fi menținut în închisoare printr-o încălcare brutală a Convenției Uniunii Europene a Drepturilor Omului este dovada că justiția din România nu rezistă la presiuni politice.

Consider ca dumneavoastră (instanța), sunteți astăzi în situația de a adopta o decizie prin care să mențină nerespectarea Constituției sau o decizie care să ducă la intrarea în legalitate și prin asta să faceți un pas mic, dar important de recâștigare a drepturilor omului”, sunt declarațiile lui Liviu Dragnea din sala de judecată. 

Decizia magistraților Curții de Apel București a rămas în pronunțare. 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea declaraţii
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close