Antena 3 CNN Actualitate Primele declarații ale polițistului care a salvat-o de la înec pe tânăra din Iași: ”Am apucat-o de bust, de păr”

Primele declarații ale polițistului care a salvat-o de la înec pe tânăra din Iași: ”Am apucat-o de bust, de păr”

Polițistul local Cristian Neculau care a salvat de la înec o tânără de 27 de ani care a plonjat cu mașina într-un lac din apropierea orașului Iași după ce a consumat mult alcool a vorbit pentru prima oară despre momentul care l-a transformat într-un erou.

Primele declarații ale polițistului care a salvat-o de la înec pe tânăra din Iași: ”Am apucat-o de bust, de păr”
de Adelina Miron    |    27 Iun 2021   •   23:05

"Am apucat-o de bust, de păr, nu mai ştiu exact, şi am tras-o spre maşină, ca să am un punct de sprijin. A început să respire, să elimine apa din plămâni şi asta a fost", a declarat Cristian Neculau.

Bărbatul a fost ajutat şi de un tânăr care se afla întâmplător în zonă.

"Mi-am dat hainele jos de pe mine şi am sărit, am mers după domnişoara", a declarat al doilea salvator, potrivit Observator.

"Ridic-o, Cristi, că se duce la fund! Repede, repede, repede!", a strigat colegul poliţistului de pe mal.

Cristian Neculau va fi premiat cu 1.000 de euro de un dealer auto local pentru curajul său.

Agentul a fost felicitat și de autorități pentru actul său de curaj, după ce imaginile cu momentul salvării au devenit virale.

Cristian Niculau a sărit în lac imediat după accident, a înotat până la mașină și a scos-o pe femeia care avea alcoolemie de peste 1 la mie, cu mult peste limita de 0,4, de la care consumul de alcool la volan devine caz penal și nu mai este sancționat doar cu amendă.

Tânăra care a fost salvată ieri de la înec este Cezara Cristina Moraru, un artist plastic cunoscut, cu numeroase expoziții, potrivit presei locale. Se pare că aceasta ar suferi de depresie după divorț. 

Mașina femeii era aproape scufundată, când polițistul a reușit să o scoată din apă pe șoferiță.

Oamenii legii au stabilit că femeia avea o alcoolemie de 1,09 miligrame în aerul expirat şi 2,10 grame la litru alcool pur în sânge.

Potrivit sursei citate anterior, Cezara Moraru a fost reținută pentru 24 de ore pentru conducere sub influenţa alcoolului.

 

×
Subiecte în articol: politist inec Iași
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close