Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu avionul prăbușit la Bacău

Primele imagini cu avionul prăbușit la Bacău

Primele imagini cu avionul prăbușit la Bacău
Sursa foto: foto: captura Antena 3
16 Iul 2018   •   16:25

Piloţii avionului militar prăbuşit în judeţul Bacău au fost recuperaţi şi sunt conștienți și stabili, a declarat la Antena 3 ministrul Apărării, Mihai Fifor, care a precizat că cei doi au fost preluați și transportați la Spitalul Militar din București.

"Li se vor face verificările medicale și pot să vă spun că ne bucurăm nespus că cei doi piloți sunt în viață. Va urma o procedură întreagă, în primul rând pentru a putea recuperăm epava din apă și apoi să se treacă la investigații", a spus Mihai Fifor.

O aeronavă de tip IAR 99 Şoim cu dublă comandă, din Baza 95 Aeriană "Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu" de la Bacău, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 13,30, în zona localităţii Nicolae Bălcescu, informează MApN într-un comunicat remis Agerpres.

"Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei şi au început deja operaţiunile de recuperare. Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii", precizează sursa citată.

Potrivit sursei citate, o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene urmează să investigheze cauzele producerii accidentului.

×
Subiecte în articol: Mihai Fifor
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close