Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu blindatele americane Stryker în România

Primele imagini cu blindatele americane Stryker în România

Antena 3 vă prezintă imagini în exclusivitate cu primele blindate americane Stryker care au ajuns, în această seară, în Vama Nădlac.

Primele imagini cu blindatele americane Stryker în România
Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2022   •   20:11

Avem primele imagini cu vehiculele blindate Stryker.

16 transportoare blindate au ajuns deja în țară, iar celelalte se află pe drum.

Trei convoaie cu câte 20 de camioane care transportă tehnică militară vor ajunge pe teritoriul țării noastre.

Convoiul integral va înopta în Vama Nădlac, urmând ca dimineața, în jur de ora 6 să plece spre Baza Militară Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"A intrat în țară primul convoi de tehnică, parte dintr-un detașament de trei convoaie de tehnică. Intenția este ca aceste trei convoaie, odată ajunse în țară, să rămână în această parcare, șoferii să execute timpul legal de odihnă, ulterior să reînceapă deplasarea spre Baza Militară Mihail Kogălniceanu, escortați de echipajele de poliție militară ale Armatei României (...) Pentru această seară, până în ora 22 estimăm să intre în ţară toate cele trei convoaie aşteptate.

Ele se vor constitui într-un convoi mai mare, ulterior reiau deplasarea spre Mihail Kogălniceanu. În graficul de deplasare, urmează să vină în zilele următoare, într-adevăr şi personalul miltar, soldaţii americani", a declarat comandant Bat. 191 Infanterie Arad, lt. col. Ioan Sorin Semenic.

Comunicatul tranmis de MApN

"Ora aproximativă de sosire este 22.00. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  – Mihail Kogălniceanu.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare”, potrivit unui comunicat MApN.

Trupele americane ajung în această seară în România. Detalii exclusive

Primele trupe americane din Germania ajung înainte de miezul nopții în România. Este vorba despre 1.000 de soldați, alături de blindate Stryker. care vor face exerciții militare alături de trupele române și vor rămâne în țara noastră cât timp va fi nevoie.

Trupele americane vor intra în țară prin Vama Nădlac, înainte de miezul nopții. Telespectatorii Antena 3 vor afla oră de oră unde sunt trupele SUA în parcursul lor prin România.

"Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună, vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere”, a declarat Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie, în urmă cu câteva ore.

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar vor intra în seara zilei de miercuri, 9 februarie, în România pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad.

Ruta militarilor americani până la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu

"Ora aproximativă de sosire este 22.00. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad - Deva – Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  - Mihail Kogălniceanu.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare", potrivit unui comunicat MApN.

Detalii importante despre sosirea trupelor americane în România

Radu Tudor a oferit, în exclusivitate, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3, detalii importante despre sosirea trupelor americane în România.

"Din informațiile mele, nu ne vom opri aici. Va trebui cumva ca dimensiunea apărării să fie configurată după dimensiunea amenințării. Evident că dacă în România, după sosirea celor 1.000 de militari, vom avea în total aproape 2.000 de militari americani, este planificat deja ca și alte contingente din țări membre NATO să își aducă trupele și tehnica pe teritoriul României astfel încâte pe tot flancul de Est, de la Marea Baltică până la Marea Neagră, să avem poziții consolidate și o apărare care să fie pe măsura amenințării", a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: blindate stryker militari americani
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close