Antena 3 CNN Actualitate Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost reținut de poliție pentru 24 de ore

Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost reținut de poliție pentru 24 de ore

Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost reținut de poliție pentru 24 de ore
06 Feb 2019   •   19:37

Update: Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost reținut de poliție, miercuri seara, aproape de miezul nopții, după ce fusese adus la audieri, la Secția 4 din Capitală. Politi încercase să fugă din România, dar a fost prins miercuri dimineață, într-un tren la Curtici, de Poliția de Frontieră

Falsul chirurg Matteo Politi a fost adus la audieri.

Bărbatul, cetăţean italian, a fost dus de poliţişti la Secţia 4 şi nu a făcut declaraţii jurnaliştilor. Totodată, poliţiştii au adus bagajele pe care bărbatul le avea la el atunci când a fost prins, la Vama Curtici.

”În luna noiembrie s-a primit la Secția 4 o plângere în legătură cu o infracțiune de înșelăciune săvârșită de acest cetățean italian, privind închirierea unui spațiu. Am efectuat cercetări începând cu 21 noiembrie. Au fost audiate mai multe persoane. Pe parcursul audierilor s-a concluzionat că cetățeanul italian a folosit și o altă identitate, facem verificări și vis-a-vis de acest lucru. Am demarat verificarea autenticității unor documente, unele sunt în limba română, altele urmează să fie traduse. Am cerut autorităților de specialitate din Italia, inclusiv astăzi am primit o serie de documente. Ne-au fost comunicate anumite date. Pot să vă confirm că acest cetățean a fost condamnat în Italia pentru fapte asemănătoare și că nu figurează ca medic. Colegiul Medicilor a adresat o nouă plângere Parchetului. Din această cauză pare că ancheta a durat, pentru că au fost multe documente de analizat. Nu am putut ști de la început dacă este persoana care pretinde că este. Nu pot să vă spun de cât timp se află în România. Avem corespondență și cu anumite unități medicale, în continuare avem mai multe adrese, răspunsuri primite de la autoritățile din străinătate, cu privire la faptul că a fost cercetat pentru fapte similare. În cursul zilei de ieri am primit un set de documente de unde am tras concluzia că această persoană trebuie chemată la audieri. L-am căutat ieri, a fost dat în consemn, în această dimineață a fost depistat de colegii de la Poliția de Frontieră. Facem cercetări pentru ca el să răspundă pentru toate faptele. În acest moment nu avem alte plângeri înregistrate pe numele său. Este suspect pentru infracțiunea de înșelăciune, dar îl cercetăm și pentru celelalte acuzații” au declarat reprezentanții Poliției înaintea audierilor.

×
Subiecte în articol: matteo politi 100 de minute
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close