Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini din interiorul Combinatului Azomureș după incendiu

Primele imagini din interiorul Combinatului Azomureș după incendiu

Astăzi a avut loc o conferință susținută de conducerea Azomureș și reprezentanții ISU Mureș, în cadrul căreia s-au explicat motivele exploziei. În imaginile surprinse la fața locului se vede cum în urma incendiului au rămas bucăți de țevi carbonizate, cioburi de sticlă de la geamurile clădirilor afectate și urme de fum pe clădiri.

Primele imagini din interiorul Combinatului Azomureș după incendiu
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Timșa    |    Adelina Miron    |    08 Iul 2021   •   17:00

Incendiul a pornit după ce o porțiune de sub sudura unei conducte a cedat. Pagubele din instalație sunt mai mici decât cele estimate inițial, iar costul exact al incidentului va fi stabilit ulterior, au transmis reprezentanții Combinatului Azomureș.

„Echipa de investigare a Azomureș, împreună cu autoritățile IGSU București, ISU Mureș, Garda de Mediu Mureș, APM Mureș, IPJ Mureș și ITM Mureș, confirmă că evenimentul de astăzi a fost generat de cedarea unei porțiunii de sub sudura unei conducte. Conducta la care a apărut avaria face parte dintr-un sistem de conducte autorizat ISCIR pentru funcționare în data de 30.07.2013, având ultima verificare tehnică în utilizare în data de 16.01.2019, și scadența următoarei inspecții tehnice în utilizare fiind în data de 06.01.2022.

Sudura a fost verificată cu raze X în anul 2020, iar rezultatul a fost conform. Motivul cedării conductei va fi următoarea etapă a investigației și necesită o analiză realizată de către experți independenți. Rezultatele finale sunt așteptate în următoarele săptămâni.

Ca și până acum, vom continua să cooperăm complet transparent cu autoritățile care au atribuții în acest domeniu. Rezultatele finale ale investigațiilor vor fi prezentate public imediat ce vor fi finalizate.

Menționăm că evenimentul nu a avut impact asupra factorilor de mediu. Azomureș își reafirmă angajamentul ferm de a respecta toate standardele de siguranță și de mediu ale Uniunii Europene.”, a transmis Azomureș, ieri, pe Facebook.

În același mesaj se mai precizează faptul că toate componentele instalației unde a avut loc incidentul vor fi inspectate în detaliu și testate. Totodată, reprezentanții combinatului au transmis că pagubele instalației sunt mai mici decât cele estimate inițial.

×
Subiecte în articol: Azomureș incendiu imagini
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close