Antena 3 CNN Actualitate "Am trăit un coşmar. O parte din familia mea e încă acolo în stare critică" | Primele mărturii ale românilor salvaţi din infernul guvernat de Hamas în Gaza

"Am trăit un coşmar. O parte din familia mea e încă acolo în stare critică" | Primele mărturii ale românilor salvaţi din infernul guvernat de Hamas în Gaza

Unul din primii români salvați după o lună în infernul din Fâşia Gaza a mărturisit că vestea evacuării i-a adus lacrimi de bucurie, dar şi speranța că restul familiei sale, unii în stare critică după bombardamentele din Gaza, vor primi o a doua șansă la viaţă. "Oamenii mor acolo de foame şi de sete", spune românul cutremurat de emoţie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   23:15

Primii 93 de cetăţeni români salvați din Gaza au ajuns la Bucureşti. Printre ei şi un tânăr român care a mărturisit că atât el şi soţia sa se rugau zilnic pentru a fi salvați din infernul guvernat de Hamas. 

Mai mult, românul spune că situaţia celor rămaşi acolo este critică, iar dacă nu mor din cauza războiului, setea şi foametea le va aduce într-un final un sfârşit cutremurător. 

"Mătușile mele sunt tot acolo, nu au reuşit să se evacueze pentru că şi zonele declarate sigure au fost atacate. Am pierdut peste 20 de membri din familia mea, vorbesc de verișori din partea tatălui meu.

"Ne rugăm să răsară soarele şi războiul să fie gata"

Unchiul meu şi cei trei copii au lui sunt răniţi, în stare critică şi stăm şi ne rugăm pentru ei că altceva nu mai avem ce să facem. Soţia mea trăiește un adevărat coșmar din care abia aștepta să scape. Mi-a spus că de fiecare dată când se duce la somn se roagă să răsară soarele şi să fie războiul gata.

Acolo pentru orice persoană care stă fără apă sau curent, în frig şi în ploaie este foarte greu, mai ales că în zona aia au început să se răspândească şi bolile dermatologice. Este o situaţie destul de critică din cauza umanitară. Oamenii dacă nu mor din cauza războiului ajung să moară de sete şi de foame. Cu toții am văzut imaginile şi toată lumea ştie situaţia de acolo.

"Evacuarea a fost cea mai frumoasă veste pe care am primit-o în ultima vreme"

Şi dacă nu putem privi acele imagini, imaginați-vă ce simt cei care trăiesc momentele alea acolo. Nu mai există nicio zonă sigură, iar bombardamentele sunt continue. Când am fost sunat de echipa consulară că pot veni în România a fost primul moment în care am plâns.

A fost cea mai frumoasă veste pe care am promit-o. Acum îmi aștept soţia care a fost şi ea evacuată", a spus unul din românii eliberați din infernul din Gaza, ajuns în această seară în România.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close