Antena 3 CNN Actualitate Primele reacții ale profesorilor la noua ofertă a Guvernului: "Ne-am săturat de promisiuni"

Primele reacții ale profesorilor la noua ofertă a Guvernului: "Ne-am săturat de promisiuni"

Sindicaliștii au primit o nouă propunere din partea Guvernului, însă profesorii din stradă spun că nu au încredere în promisiuni și cer ca oferta să fie prevăzută într-un act normativ.

Primele reacții ale profesorilor la noua ofertă a Guvernului: "Ne-am săturat de promisiuni"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2023   •   15:55

În timpul negocierilor de vineri, Guvernul le-a propus liderilor de sindicat o nouă ofertă, anume carduri de 1.500 de lei net, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027, plus creșteri salariale din ianuarie 2024.

Cu toate acestea, profesorii aflați în stradă spun că vor înceta greva abia când va exista un act normativ, pentru că nu mai au încredere în promisiuni.

"Deocamdată, această ofertă nu este oficială. Așteptăm să o vedem în Monitorul Oficial, pentru că de promisiuni ne-am săturat.

Așa cum și dumnealor promit, nici noi nu vrem să mai cedăm. Avem copii pe care nu putem să-i creștem și să-i trimitem la studii cu promisiuni. Așteptăm să vedem oferta oficială, nu promisiuni!

Citește și: Noua ofertă de la Guvern pentru profesorii sindicalişti: prime anuale şi salarii mai mari din 2024. "Lăsăm colegii să hotărască"

Noi nu facem acest miting doar pentru bani, ci și pentru dotarea școlilor, pentru ca elevii pentru care suntem astăzi aici să aibă parte de un învățământ de calitate", a spus un profesor.

Liderii de sindicat au declarat că vor prezenta oferta profesorilor din țară, urmând ca aceștia să decidă dacă vor renunța sau nu la grevă.

×
Subiecte în articol: grevă profesori
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close