Antena 3 CNN Actualitate Primele rezultate ale anchetei accidentului din Muntenegru. Aparatul care va dezvălui ce viteză avea autocarul în momentul tragediei, găsit de autorităţi

Primele rezultate ale anchetei accidentului din Muntenegru. Aparatul care va dezvălui ce viteză avea autocarul în momentul tragediei, găsit de autorităţi

Primele rezultate ale anchetei accidentului din Muntenegru. Aparatul care va dezvălui ce viteză avea autocarul în momentul tragediei, găsit de autorităţi
26 Iun 2013   •   18:36

Tahograful autocarului implicat în accidentul din Muntenegru a fost găsit. Aparatul este studiat la această oră de procurori. Tahograful va dezvălui cine conducea şi ce viteză avea autocarul.

Datele dispozitivului vor fi decodificate pentru a se stabili parametrii de circulaţie în momentul accidentului şi cine se afla la volan. "Am găsit tahograful. Dispozitivul va fi util în demersul de stabilire a cauzei accidentului", a declarat procurorul Vojislav Grujici, citat de site-ul ziarului Vijestima.

Potrivit primelor elemente ale anchetei,
carosabilul era umed în momentul în care autocarul românesc din Muntenegru a ieşit din tunelul rutier şi este posibil ca şoferul să fi fost incomodat scurt timp de lumina foarte puternică a soarelui, pierzând controlul asupra vehiculului, în curbă.

Procurorii muntenegreni spun că ancheta ar putea dura chiar şi o lună. Cercetările sunt îngreunate şi de faptul că nici până acum epava nu a fost scoasă din râpă.

18 români au murit şi 29 sunt răniţi, după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut duminică într-o prăpastie, în Muntenegru.

×
Subiecte în articol: accident in muntenegru Muntenegru
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close