Antena 3 CNN Actualitate Primele victime ale caniculei în Capitală: Peste 440 de solicitări la ambulanţă, între orele 8.00 şi 14.00

Primele victime ale caniculei în Capitală: Peste 440 de solicitări la ambulanţă, între orele 8.00 şi 14.00

Primele victime ale caniculei în Capitală: Peste 440 de solicitări la ambulanţă, între orele 8.00 şi 14.00
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Iun 2012   •   15:56

Un număr de 448 de solicitări au fost făcute marţi, între orele 8,00 şi 14,00, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, a declarat, pentru Agerpres, dr. Alis Grasu, managerul unităţii.
   
Potrivit acestuia, dintre acestea 235 au fost urgenţe - patru persoane căzute în stradă, 59  de solicitări pentru sincope şi lipotimii, 60 pentru afecţiuni respiratorii, 50 pentru afecţiuni digestive, 60 pentru afecţiuni cardiace.
   
Dr. Alis Grasu a precizat că, faţă de ziua precedentă, marţi s-a înregistrat o creştere per total la numărul de solicitări cu 0,92%, iar la Urgenţe o scădere cu 6%.
   
Ministerul Sănătăţii a recomandat, marţi, populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi extreme să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00 şi să consume zilnic lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
   
Medicii sfătuiesc populaţia să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete - pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii - deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Totodată, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.


×
Subiecte în articol: canicula victima ambulanta
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close