Antena 3 CNN Actualitate Primul adolescent român care a vorbit la o întrunire ONU | "De câte videoclipuri cu hărţuire este nevoie pentru a atrage atenţia autorităţilor"

Primul adolescent român care a vorbit la o întrunire ONU | "De câte videoclipuri cu hărţuire este nevoie pentru a atrage atenţia autorităţilor"

O adolescentă în vârstă de 17 ani, din Oradea, a reprezentat România în cadrul evenimentului dedicat Zilei anuale a Drepturilor Copilului, organizat de Consiliul Drepturilor Omului al Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Primul adolescent român care a vorbit la o întrunire ONU | "De câte videoclipuri cu hărţuire este nevoie pentru a atrage atenţia autorităţilor"
Sursa foto: Facebook | Unicef România
de Ştefan Petrică    |    13 Mar 2023   •   11:46

Amelia Chiană, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Emanuil Gojdu", din Oradea, a impresionat Consiliul ONU prin discursul ținut la evenimentul de Ziua Drepturilor Copiilor.

Discursul ei a fost selectat de UNICEF şi de Ministerul Afacerilor Externe, în urma unui concurs la care au participat mai mulţi copii din ţară.

"De câte videoclipuri cu hărțuire este nevoie pentru a atrage atenția autorităților, pentru ca toate statele să acționeze.

Copiii sunt ființe umane vulnerabile, este responsabilitatea statului să asigure că aceștia nu devin pradă.

Avem nevoie acum, mai mult ca niciodată să protejăm mai bine generațiile viitoare.

Citeşte şi: Peste 150 de elevi nu mai merg la şcoală, de frica unui copil de clasa a III-a

Vă vorbesc astăzi, nu ca un simplu delegat, ci ca un copil în această epocă digitală.

Statele trebuie să se asigure că atât copiii cât și părinții au un alfabet mediatic", a spus Amelia Chiană în discursul ei.

În cadrul Zilei anuale a Drepturilor Copilului, organizată la 10 martie 2023, în contextul sesiunii 52 a Consiliului...

Publicată de UNICEF Romania pe Vineri, 10 martie 2023

×
Subiecte în articol: ONU adolescenta Arad dreptul copiilor
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close