Antena 3 CNN Actualitate Primul autobuz electric produs în România a ajuns pe străzile din Brăila

Primul autobuz electric produs în România a ajuns pe străzile din Brăila

Primul autobuz electric „Made in Romania” a fost prezentat astăzi autorităților brăilene. În următoarele zile acesta va circula pe străzile din Brăila. Autoritățile spun că ar vrea să achiziționeze un întreg lot de autobuze electrice.

Primul autobuz electric produs în România a ajuns pe străzile din Brăila
Sursa foto: atp-bus.com
de Viorel Aydan Cioroi    |    22 Iun 2021   •   17:23

Producătorul autobuzului a încredințat autobuzul autorităților din Brăila pentru o scută perioadă de testare, urmând ca datele furnizate în urma utilizării în cadrul transportului public să ajute la dezvoltare tehnologică a produsului. 

„Suntem bucuroşi să răspundem acum solicitării de testare venită din partea Societăţii de transport public local Braicar Brăila. E încurajator când ni se transmite faptul că efortul nostru ca şi producători români este apreciat. Vom încredinţa reprezentaţilor transportului local brăilean autobuzul nostru până la data de 02 iulie 2021, toate datele culese de dânşii în această perioadă fiind importante pentru evaluarea la care încă este supus prototipul nostru”, a transmis reprezentantul producătorului, Mircea Cirţ.

Prototipuri ale noului autobuz au mai ajuns și în Baia Mare și Cluj-Napoca. Acesta are 83 de locuri, dintre care 26 pe scaune și are o autonomie de 200 de kilometri. Conform producătorului, autonomia poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

×
Subiecte în articol: Brăila autobuz
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close