Antena 3 CNN Actualitate Primul avocat din oficiu al lui Gheorghe Dincă: „La prima întâlnire mi-a spus că nu a făcut nimic și că nu știe de ce l-au ridicat polițiștii”

Primul avocat din oficiu al lui Gheorghe Dincă: „La prima întâlnire mi-a spus că nu a făcut nimic și că nu știe de ce l-au ridicat polițiștii”

Primul avocat din oficiu al lui Gheorghe Dincă: „La prima întâlnire mi-a spus că nu a făcut nimic și că nu știe de ce l-au ridicat polițiștii”
07 Aug 2019   •   21:37

Bogdan Alexandru, primul avocat din oficiu al unui Gheorghe Dincă, a făcut declarații, în exclusivitate pentru „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, despre tragedia din Caracal.

Avocatul a vorbit despre primele cuvinte rostite de criminal atunci când s-au întâlnit. 

„Pot să vă spun că eu am intrat în discuție cu dumnealui. Se afla într-un colț în holul DIICOT-ului și m-am gândit ce să-l întreb pe clientul meu pentru că îmi dădusem seama că era omul prezentat la știri cu o seară înainte. L-am întrebat ce a făcut pentru a mă pregăti să îl apăr. Mi-a spus că nu a făcut nimic. Acesta a fost răspunsul pe care l-a dat în acea seară și că nu știe de ce l-au ridicat polițiștii. În cariera mea m-am întâlnit cu multe situații, în care inițial mi s-a spus că nu s-a făcut nimic. Eram pregătit pentru toate variantele”.

Avocatul a mai spus că, din punctul său de vedere, Dincă a dus o viață paralelă, una normală, de familie, și alta în câmp infracțional. 

„Eu n-aș putea să zic nici că-i lup singuratic, nici că a săvârșit infracțiuni cu alte persoane. Aș putea să trag concluzia că a dus o viață paralelă, una de familie, alta pe câmp infractional. Discutând cu familia dânsului, văzând că nu au bănuit nimic, văzând și probele de la dosar, nu rezultă decât că a comis singur infracțiunile, iar familia spune că nu știa nimic. În acest context, pot să trag concluzia că era un lup singuratic în câmp infracțional, dar în rest era un om sociabil, cu o viață normală, de familie, și un om activ în societate. Deci o viață paralelă pot să zic”. 

Întrebat unde a avut loc discuția dintre Dincă și polițist, după săvârșirea crimei, avocatul a spus că „în timpul perchezitiei, în curte, în foișor”. 

„Inculpatul a spus că a plecat la solicitarea Alexandrei pentru a-i lua niște medicamente și să cumpere ceva de mâncare. Așa s-a justificat plecare de acasă. Că dânsul apoi s-a dus și a mai luat și o cartelă și a mai dat și un telefon nu mai e un secret. Am fost destul de explicit.. dânsul când s-a întors acasă și a găsit-o pe Alexandra cu telefonul în mână s-a întâmplat ce s-a întâmplat, dar nu se gândea că o omoară”, a mai spus avocatul. 

 

×
Subiecte în articol: intalnire Gheorghe Dincă avocatul
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close