Antena 3 CNN Actualitate Primul bătăuș de femei monitorizat cu brațară electronică din România a distrus dispozitivul și a fugit

Primul bătăuș de femei monitorizat cu brațară electronică din România a distrus dispozitivul și a fugit

Primul bătăuș de femei monitorizat cu brățară electronică din România și-a tăiat brățara aseară. Acesta a fost reținut de polițiști.

de Mia Lungu    |    06 Oct 2022   •   10:27

Bărbatul care şi-a agresat iubita şi care era monitorizat cu o brăţară electronică a tăiat dispozitivul şi a fugit.

Poliţiştii au reuşit însă să-l prindă, iar azi bărbatul va fi dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Poliţiştii din Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reţinut un bărbat cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere.

În noaptea de miercuri spre joi, polițiștii au fost sesizați, prin 112, că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brățări de monitorizare de către un bărbat.

Practic, bărbatul, căruia i-a fost montată brățara de monitorizare la începutul acestei luni, ar fi folosit un cuțit pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reușit.

Bărbațul a fost reținut, iar cercetările continuă.

Premieră în România! Noul sistem de supraveghere al bătăușilor, ce constă într-o brățară electronică, i-a fost montat unui bărbat care și-a agresat iubita

S-a întâmplat în Sectorul 5 al Bucureștiului, acolo unde polițiștii s-au asigurat astfel că individul nu se va mai apropia de victimă.

Acest sistem de supraveghere, lansat la noi în urmă cu doar câteva zile, se montează pe încheietura sau glezna agresorului.

Atât acesta, cât și victima, primesc apoi un telefon, iar în cazul în care se apropie unul de altul, este emis un mesaj de alertă.

Deocamdată, aceste brățări electronice fac parte dintr-un proiect-pilot și funcționează strict în București, Iași, Vrancea și Mureș.

×
Subiecte în articol: brățară electronică bătăuș
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close