Antena 3 CNN Actualitate Primul convoi cu tehnică militară franceză a intrat în România

Primul convoi cu tehnică militară franceză a intrat în România

Primul convoi cu tehnică militară franceză a intrat, azi noapte, în Romania, pe la Vama Nădlac. Cele 34 de blindate de infanterie şi camioane de logistică vor completa mijloacele tehnice ale grupului de luptă NATO dislocat în Cincu şi vor creşte capacitatea de apărare pe Flancul Estic, în contextul războiului din Ucraina.

Primul convoi cu tehnică militară franceză a intrat în România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2022   •   08:34

19 camioane cu tehnică militară blindată grea de infanterie şi 15 camioane cu logistică au intrat în vama Nadlac noaptea trecută.

"Primul convoi face parte din rotația de vârf a grupului NATO desfășurat în România care se bucură de centrul național de instruire și ne aflăm aici pentru a ne exprima recunoștința pentru efortul și profesionalismul depus în aducerea diverselor echipamente militare pe teritoriul României", a declarat Tiberiu Cojocaru, locţiitor sprijin al şefului major HQMND-SS.

Blindatele vor completa mijloacele tehnice ale Grupului de luptă al NATO, constituit în luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocate în ţara noastră.

"Noi așteptăm cu mare interes să avem noi antrenamente cu soldați francezi cu partenerii români în zona Cincu, dar desigur şi alte facilitați de formare în scopul de întării pentru asigurarea securității noastre pentru toate teritoriile NATO și pentru teritoriile aliate", a adăugat Tiberiu Cojocaru.

Un al doilea convoi constituit dintr-o companie de tancuri Leclerc urmează să intre în România în luna noiembrie.

"În câteva zile vom avea un alt convoi care va aduce alte vehicule, tancuri de exemplu şi de asemenea tot ce avem nevoie pentru a fi pregătiți pentru mentenanță si logistică, iar batalionul va fi gata în câteva zile", a declarat col. Alexandre de Feligonde, comandant multinaţional al diviziei sud.

După ce au înoptat în Arad, camioanele vor porni astăzi către Cincu.
 

×
Subiecte în articol: covoi miliar România Cincu Vama Nadlac
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close