Antena 3 CNN Actualitate A venit pe lume primul copil conceput prin Programul Național FIV. Natalia Intotero: "Este sănătos și aduce o mare bucurie familiei"

A venit pe lume primul copil conceput prin Programul Național FIV. Natalia Intotero: "Este sănătos și aduce o mare bucurie familiei"

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a anunțat naşterea primului copil prin Programul Naţional pentru Creşterea Natalităţii.

A venit pe lume primul copil conceput prin Programul Național FIV. Natalia Intotero: "Este sănătos și aduce o mare bucurie familiei"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2023   •   18:24

"Cu emoție și bucurie anunț venirea pe lume a primului copil născut prin programul FIV. Din motive ușor de înțeles, familia nu dorește să dea datele personale ale acestora, dar vă spun că acest copil este sănătos și voinic, aducând o mare bucurie familiei.

Doresc multă sănătate micuțului și familiei! Succes tuturor celorlalte familii care fac parte din Programul Național FIV”, anunță Natalia Intotero.

Continuarea acestui program, precizează Natalia Intotero, este o prioritate pentru Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

"Pentru 1 din 5 cupluri dorința de a avea un copil e un drum lung presărat cu sacrificii, pentru că aceste persoane care își doresc să devină părinți luptă cu infertilitatea. Nu doar cauza medicală este un obstacol în a avea copii, ci și cea financiară”, încheie Intotero.

Citește și: O adolescentă de 15 ani a rămas fără un picior, după ce ar fi sărit în fața trenului, în Adjud, județul Vrancea

Anterior, anunțul a fost făcut de fostul ministru al Familiei Gabriela Firea.

"Faceți cunoștință cu primul copil născut prin programul național pentru susținerea natalității! Simt o bucurie nespusă pe care trebuie să o împărtășesc cu toată lumea. Iată dovada că un proiect muncit cu sufletul aduce roade. Este o rază de speranță pentru toate cuplurile din România care nu pot deveni părinți din motive medicale.

Ajutorul de 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro este un real ajutor. Felicitări părinților că au avut încredere în programul pe care l-am inițiat în calitate de ministru al Familiei și că nu au abandonat speranța că prin proceduri medicale vor deveni părinți.

Au fost printre primele cupluri care au primit sprijinul din partea Guvernului și au realizat procedurile în luna februarie. De o săptămână, sunt părinții fericiți ai unui băiețel sănătos și vânjos”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ea preciza că sunt aproape 7.400 de vouchere emise.

"Sigur, nu toate se vor transforma în sarcini, dar este un început. Și un pas important pentru creșterea natalității în România, pe lângă tratarea unei probleme grave, infertilitatea. Am pus foarte mult suflet în acest proiect, muncit alături de fostul meu coleg Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii la vremea respectivă, și echipele din cele două ministere. Am avut și sprijinul lui Adrian Câciu, ministru de Finanțe când a fost aprobat programul, care a înțeles și sprijinit programele pentru creșterea natalității.

Le mulțumesc și liderilor coaliției de guvernare – actualul premier Marcel Ciolacu, pe atunci președintele Camerei Deputaților, și Nicolae Ionel Ciucă, acum președintele Senatului, atunci premier – care au susținut acest proiect”, încheia Firea.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close