Antena 3 CNN Actualitate Primul deces infantil cauzat de gripa nouă la Bacău. Alte două persoane au murit în urma infecţiei cu AH1N1

Primul deces infantil cauzat de gripa nouă la Bacău. Alte două persoane au murit în urma infecţiei cu AH1N1

Primul deces infantil cauzat de gripa nouă la Bacău. Alte două persoane au murit în urma infecţiei cu AH1N1
Sursa foto: ah1n1
05 Dec 2009   •   09:56

România a înregistrat primul deces al unui copil în urma îmbolnăvirii cu gripa nouă. Este vorba despre o fetiţă din Bacău, în vârstă de 10 ani, care avea mai multe afecţiuni cronice. ALte două persoane au murit, sâmbătă, din cauza gripei de tip nou, iar numărul deceselor cauzate de virusul pandemic a ajuns, în ţara noastră, la 10. Deşi numarul cazurilor de îmbolnăviri creşte de la o zi la alta, mulţi români refuză imunizarea.


Fetiţa de la Bacău a decedat la trei zile de la confirmarea virusului. Medicii spun că pacienta suferea şi de alte boli.

Şi la Vaslui un copil de doar un an şi jumătate a fost infectat cu AH1N1. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au atras atenţia asupra faptului că cei mai expuşi îmbolnăvirii sunt copiii şi persoanele bolnave cronic. Cu toate aceste, multe dintre decese s-au înregistrat la adulţi.

Numărul total al îmbolnăvirilor de gripă nouă a depăşit în România 3.600 de cazuri. Cele mai multe s-au înregistrat în Bucureşti, Arad, Cluj, Bacău şi Botoşani.

În faţa acestui val pandemic, mulţi români refuză vaccinarea. La Colegiul ?Costache Negruzzi? din Iaşi cei 500 de elevi de liceu nu vor să audă de vaccin. Mai sunt, însă, şi câţiva indecişi.

Gripa se răspândeşte şi în rândul funcţionarilor publici. Primarul Ploieştiului este cel de-al doilea functionar al primăriei care a fost diagnosticat cu gripa de tip nou.



Antena3

×
Subiecte în articol: copil mort AH1N1 gripa noua
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close