Antena 3 CNN Actualitate Primul efect asupra României al victoriei lui Donald Trump

Primul efect asupra României al victoriei lui Donald Trump

Primul efect asupra României al victoriei lui Donald Trump
Sursa foto: Foto: Facebook / Donald J Trump
10 Noi 2016   •   07:27

Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, cel mai puternic stat din lume. Unii sunt speriaţi, alţii rezervaţi, iar susţinătorii, nu puţini, din câte s-a văzut la alegeri, sunt de-a dreptul fericiţi. Iar românii se întreabă ce urmează pentru noi în noul context politic internaţional, scrie Libertatea.

Vorbind despre fluctuaţiile impulsive ale pieţelor financiare internaţionale, după vestea succesului lui Trump, Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville a spus că: „Într-un scenariu similar celui care a urmat Brexit-ului, ne aşteptăm că această reacţie să se manifeste pe termen scurt, iar pieţele de acţiuni să-şi revină ulterior. Piaţă românească a reflectat la rândul sau aversiunea la risc a investorilor la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de astăzi, cu o scădere de 2% a indicelui BET, care a fost însă parţial recuperată până la jumătatea zilei”.

Analistul consideră că leul va rămâne în intervalul de variaţie obişnuit faţă de euro şi să se aprecieze în raport cu dolarul american. La nivelul pieţelor internaţionale, o excepţie notabilă ar putea fi preţul aurului, care ar trebui să evolueze pozitiv.

 

Mai mult, pe libertatea.ro

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close