Antena 3 CNN Actualitate Primul festival din Capitală desfășurat doar cu certificatul verde

Primul festival din Capitală desfășurat doar cu certificatul verde

Primul festival în scenariul roşu are loc la această oră în Capitală. Participanții admiși pe baza certificatului de vaccinare se pot delecta cu delicii asiatice, de la baclavale învelite în ciocolată până la preparate chinezești sau vietnameze.

Primul festival din Capitală desfășurat doar cu certificatul verde
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    26 Sep 2021   •   18:06

Într-o Capitală în care incidența îmbolnăvirilor COVID-19 creşte de la o zi la alta, participarea la evenimente cu public se face doar în baza certificatului verde. Oamenii nu au părut deranjați de noua procedură cu care spun că se vor obișnui.

„Mi se pare bine. Bună ideea să avem certificatul asta. Cu vaccinul ma simt în siguranță şi dacă sunt oameni care sunt vaccinaţi în jurul nostru cu atât mai bine", spune un participant.

 „Dacă aşa trebuie, aşa trebuie", spune o altă participantă la festival.

La intrarea în locație, oamenii s-au putut testa în cortul special amenajat pentru ei. Deşi intrarea la festival a fost liberă, costul unui test a fost de 35 de lei. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„E mai convenabil să te vaccinezi, intri peste tot, nu mai faci un test unde intri", spune un tânăr 

Odată permis accesul, oamenii au făcut cozi la corturile cu dulciuri. Cei mai mulţi vizitatori au purtat măşti de protecţie, mai ales că la standurile cu mâncare s-a format aglomeraţie.

Asia Fest este un trend în toată lumea, în special în rândul adolescenţilor. Aceştia sunt pasionaţi mai ales de ritmurile K-Pop (citim Keypop), un nou gen de muzică provenit din Japonia şi Coreea de Sud, dar şi de Cosplay - un concurs de costume inspirate din benzile desenate Anime.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close