Antena 3 CNN Actualitate Primul interviu cu femeia de 240 de kilograme care a născut (VIDEO)

Primul interviu cu femeia de 240 de kilograme care a născut (VIDEO)

Primul interviu cu femeia de 240 de kilograme care a născut (VIDEO)
22 Feb 2010   •   20:23

Mama tuturor recordurilor a vorbit pentru prima oară cu presa, la Observator. Femeia de 240 de kilograme şi-a riscat viaţa ca să dea naştere unei fetiţe. Şi a meritat. Amândouă sunt bine. În această dimineaţă, am găsit-o în secţia de terapie intensivă. Patul pe care este aşezată mama e acelaşi pe care a şi născut. Şi în acelaşi pat va fi transportată şi pe secţia de ginecologie. Acum, la cinci zile după ce a născut, ea vede altfel lumea din jur.

?Mă simt foarte bine. Azi o să merg să văd fata, abia aştept să văd fata, pentru că nu am văzut-o deloc. Sper să se termine totul cu bine. Ce a fost cel mai greu s-a dus. Sinceră să fiu, credeam că nu o să mai fiu în viaţă. Credeam că nu o să pot să nasc, credeam că o să se întâmple altceva. Am avut emoţii?, a declarat Victoria Lăcătuş.

Şi aceleaşi emoţii le-au avut şi medicii în sala de naşteri. Operaţia se vindecă mai greu, pentru că stratul adipos are 20 de centimetri şi oricând pot apărea infecţii. Dar, până acum, temerile doctorilor au fost infirmate. Victoria a rezistat mai bine decât se aşteptau medicii.

?A fost o evoluţie post-operatorie normală, fără complicaţii. Pacienta a fost doar monitorizată?, dr. Elena Copaciu şeful secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Cu un puls normal, Victoria poate zâmbi: ?Am o fată foarte, foarte frumoasă. Mi-am dorit-o tare mult, tare mult... Vă daţi seama, că pentru ea am făcut toată treaba asta. Pentru fetiţa mea?, a declarat Victoria.



Anişoara, fetiţa Victoriei, a fost ţinută în incubator imediat după naştere, dar acum toate problemele au fost rezolvate. ?Am înţeles că o să mai stau în spital o lună de zile. Acum, depinde cum o să meargă operaţia, să se vindece mai repede?.

Pentru că tot ce a fost mai greu a trecut, medicii de la Spitalul Universitar vor să o supună pe Victoria Lăcătuş unui program prin care să ajungă la o greutate care să nu-i mai pună viaţa în pericol.

Observator

×
Subiecte în articol: interviu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close