Antena 3 CNN Actualitate Primul mesaj al oligarhului prieten cu Vladimir Putin, capturat de ucraineni pe front: "Schimbă-mă!"

Primul mesaj al oligarhului prieten cu Vladimir Putin, capturat de ucraineni pe front: "Schimbă-mă!"

Avem primul mesaj al oligarhului prieten cu Vladimir Putin, capturat de ucraineni pe front. El ar putea fi moneda de schimb pentru salvarea Mariupolului.

Primul mesaj al oligarhului prieten cu Vladimir Putin, capturat de ucraineni pe front: "Schimbă-mă!"
Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski
de Gabriel Dano    |    18 Apr 2022   •   17:04

Medvedchuk, care a fost reținut de Serviciul de Securitate, a transmis un mesaj video președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și nașului său, președintele rus Vladimir Putin, cu propunerea de a-l da la schimb cu apărătorii și locuitorii orașului Mariupol.

„Eu, Medvedchuk Viktor Vladimirovici,  fac apel la președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și la președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cu cererea de fi dat la schimb de partea ucraineană pentru apărătorii lui Mariupol și civilii, care se află astăzi acolo și nu pot ieși prin coridoarele umanitare”, a spus acesta, în mesajul video.

Potrivit unor estimări, în Mariupol rămân circa 120.000 de civili, iar orașul continuă să fie apărat de luptători ai Regimentului Azov și Brigăzii 36 Marină.

În cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, soţia lui Viktor Medvedchuk, Oksana Marchenko, a declarat că una dintre cele două fotografii publicate de Ucraina în această săptămână arată că oligarhul a fost bătut, potrivit Reuters.

Sursa foto: Twitter/ciudadfutura

O fotografie cu el în cătuşe a fost publicată pe contul oficial de Telegram al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, iar o alta a fost postată de SBU pe Facebook.

Arătând cele două fotografii, Marchenko a declarat că una a fost făcută înainte de a fi interogat şi nu prezintă semne de rănire. O a doua imagine, despre care a spus că a fost făcută în timpul interogatoriului său, îl arată pe acesta cu părul peste frunte.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close