Antena 3 CNN Actualitate Primul oraş din România care intră în carantină, în valul 4 al pandemiei

Primul oraş din România care intră în carantină, în valul 4 al pandemiei

Municipiul Drobeta Turnu Severin este primul oraș din România care intră în carantină de luni, 11 octombrie 2021, timp de două săptămâni, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 9,94 la mia de locuitori.

Primul oraş din România care intră în carantină, în valul 4 al pandemiei
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Oct 2021   •   10:28

Drobeta Turnu Severin este primul oraș din România care intră în carantină, în valul 4 al pandemiei.

Cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv a celor cu cerințe educaționale speciale, în unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepția activităților de terapie pentru preșcolarii/elevii cu cerințe educaționale speciale.

Tot în sistem online este permisă participarea tuturor studenților/cursanților din instituțiile de învățământ superior la activități didactice.

Pe toată durata carantinei este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor.

Se permite comercializarea produselor doar în sistem „take-away" (la pachet) şi/sau catering.

De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.

Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.

Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18:00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

S-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

×
Subiecte în articol: Drobeta Turnu Severin carantină

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close