Antena 3 CNN Actualitate Primul român condamnat la moarte după 1990 a fost eliberat

Primul român condamnat la moarte după 1990 a fost eliberat

Primul român condamnat la moarte după 1990 a fost eliberat
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iun 2011   •   20:30

Primul român condamnat la moarte după 1990 şi-a ispăşit pedeapsa. El a fost eliberat miercuri, după ce a executat 21 de ani de pedeapsă, informează Agerpres.

Ioan Chifan, de 49 de ani, a fost închis pentru omor deosebit de grav, iar acum a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Botoşani, în baza unei decizii emise de magistraţii Tribunalului Botoşani.

"Deţinutul a fost eliberat în condiţiile prevăzute de lege. El beneficiază de eliberare condiţionată după executarea a 20 de ani de pedeapsă, zi la zi. A fost discutat de două ori în Comisia de eliberare condiţionată. Prima dată i s-a respins cererea de comisia din cadrul Penitenciarului, fiind amânat, având un termen de reexaminare de zece luni. Ulterior, instanţa i-a redus termenul cu două luni, iar săptămâna trecută a fost analizat din nou şi a fost propus pentru eliberare condiţionată", a declarat directorul executiv adjunct al Penitenciarului Botoşani, Cristina Livadariu.

Ioan Chifan este din Iaşi şi a fost încarcerat în octombrie 1990, după ce pe 5 ianuarie 1990, împreună cu un complice, a răpit un inginer (şeful fostei sale soţii), l-a bătut, după care l-a aruncat într-o cisternă şi i-a dat foc.

×
Subiecte în articol: roman condamnare moarte eliberare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close