Antena 3 CNN Actualitate Primul român condamnat pentru terorism, Dragoş Ciupercescu, va fi eliberat

Primul român condamnat pentru terorism, Dragoş Ciupercescu, va fi eliberat

Primul român condamnat pentru terorism, Dragoş Ciupercescu, va fi eliberat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    16 Dec 2016   •   00:01

Dragoş Ciupercescu, autorul atentatului cu grenadă din anul 2002 de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, va fi eliberat condiţionat din penitenciar, a decis definitiv joi Tribunalul Ilfov. 

Iniţial, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiţionată depusă de Ciupercescu, însă Tribunalul Ilfov i-a admis acestuia o contestaţie şi a decis că poate fi eliberat mai devreme din închisoare. 

În februarie 2007, Dragoş Ciupercescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 18 ani de închisoare, fiind acuzat de furt calificat, rupere de sigilii, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive, tentativă la infracţiunea de omor calificat, tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav, distrugere şi acte de terorism. 

Dragoş Ciupercescu a fost militar angajat pe bază de contract în Ministerul Apărării Naţionale, în perioada 6 ianuarie 1997 - 1 martie 1999, când i s-a desfăcut contractul de muncă. În noaptea de 10 spre 11 august 2002, el a sustras din depozitul de muniţii al UM 01348 Bucureşti şapte grenade de mână defensive, tip F1, zece focoase destinate acestui tip de muniţie şi 144 de cartuşe calibrul 7,65 mm. 

La 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat una din grenadele furate pe trotuarul din faţa Liceului Jean Monnet din Capitală, rănind cinci elevi şi distrugând bunuri materiale. La 14 martie 2003, el a amplasat o altă grenadă pe o alee din Parcul Cişmigiu, ulterior cerând bani autorităţilor pentru a pune capăt acestor acţiuni. A fost arestat la 24 martie 2003, iar la 13 octombrie 2003, a fost trimis în judecată de procurorii militari.

×
Subiecte în articol: grenada
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close