Antena 3 CNN Actualitate Primul termen în procesul intentat Guvernului de către reprezentanţii "Spiru Haret", amânat

Primul termen în procesul intentat Guvernului de către reprezentanţii "Spiru Haret", amânat

Primul termen în procesul intentat Guvernului de către reprezentanţii "Spiru Haret", amânat
Sursa foto: Spiru Haret
06 Aug 2009   •   11:41

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru săptămâna viitoare primul termen în procesul intentat Guvernului de către reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret". Aceştia au dat în judecată Executivul pe motiv că ar fi încălcat dreptul la autonomie universitară şi proprietate privată.

Curtea de Apel Bucureşti a fixat pentru 6 august termenul de judecată al procesului în care Universitatea "Spiru Haret" cere suspendarea executării HG 749/2009, prin care universitatea nu a fost inclusă pe lista unităţilor de învăţământ superior ce pot organiza admitere.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că, dacă Universitatea "Spiru Haret" nu se supune evaluărilor şi continuă ilegalităţile, va propune adoptarea unui proiect legislativ pentru desfiinţarea instituţiei, după ce reprezentanţii universităţii au refuzat să accepte măsurile ministeriale.

"Universitatea trebuie să respecte legea, să organizeze legal programe de studii şi să accepte măsurile pe care le-am propus privind intrarea în legalitate, pentru că deocamdată numai 74 din cele 130 de programe propuse de ei sunt autorizate pentru emiterea de diplome. Dacă nu vor să o facă vom iniţia un proiect legislativ pentru desfiinţarea acestei instituţii", a spus Andronescu.

Antena 3


×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close