Antena 3 CNN Actualitate Primul vaccin împotriva gripei noi i-a fost administrat lui Adrian Streinu Cercel

Primul vaccin împotriva gripei noi i-a fost administrat lui Adrian Streinu Cercel

Primul vaccin împotriva gripei noi i-a fost administrat lui Adrian Streinu Cercel
27 Noi 2009   •   21:03

Gripa nouă împarte România în două tabere. Pro şi contra vaccinare. Startul imunizării l-a dat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel. Apoi, reporterul Antenei 1. Tabăra contra e condusă de medicii de la Iaşi, care refuză să se vaccineze. În total, în prima parte a campaniei, ar trebui folosite peste 1.300.000 de doze.

?Sunt doctor şi ştiu că sunt sănătos în momentul de faţă? a spus Streinu Cercel, chiar înainte de a se vaccina.

Alţi medici de la Institutul Matei Balş au acceptat şi ei vaccinul. Ei intră în contact, în fiecare zi, cu pacienţii infectaţi cu virusul AH1N1

Însă nu toată lumea e de aceeaşi părere. Dozele de vaccin au ajuns şi la Iaşi. Şi ar fi putut rămâne în camion. Nu a avut cine să le descarce. Iar fiolele ar putea rămâne nefolosite. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă refuză în bloc vaccinarea.

Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să fie gata 10 milioane de doze de vaccin. Şi, în total, se cheltuiesc 50 de milioane de lei. 40 la sută din populaţie ar urma să fie vaccinată. Însă, nimeni nu poate spune în acest moment care va fi rata de acceptare a vaccinului.

Observator

×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close