Antena 3 Actualitate Principele Nicolae a plantat doi stejari în memoria prinţului Philip şi a bunicului său, Regele Mihai

Principele Nicolae a plantat doi stejari în memoria prinţului Philip şi a bunicului său, Regele Mihai

de Georgiana Adam    |    11 Apr 2021   •   19:11
Principele Nicolae a plantat doi stejari în memoria prinţului Philip şi a bunicului său, Regele Mihai

2.000 de puieţi au fost plantaţi, astăzi, în comuna doljeană Bucovăţ, de voluntari ai fundaţiei Principele Nicolae şi de elevi din Craiova.

Startul acțiunii a fost dat de însuşi principele Nicolae, care a mers, mai întâi, la primăria din Bucovăţ, unde a plantat doi stejari în memoria prințului Philip de Edinburgh, decedat vineri, și a bunicului său, regele Mihai.

"Primarul a venit cu inițiativa de a planta chiar în fața primăriei. Mi se pare un gest foarte frumos. Cred că toată comunitatea se va putea bucura de acești stejari și de semnificația lor.

Prin acești pomi, memoria lor va continua...Cred că prințul Philip și bunicul meu s-ar fi bucurat de ceea ce am făcut în memoria lor", a spus principele Nicolae.

Tot principele a fost cel care a plantat primul arbust în zona desemnată pentru împădurire. Proiectul intitulat "Codrii de Mâine" are obiectivul ca în această primăvară să fie împădurită o porțiune de 5.000 metri pătrați în zona Bucovăț din județul Dolj.

Este o zonă în care au avut loc alunecări de teren şi care beneficiază astfel de pe urma acțiunii de împădurire. Acțiunea de la Bucovăţ face parte dintr-un proiect mai amplu, care îşi propune să combată fenomenul defrișărilor.

Astfel, asociația își propune să planteze 1.000.000 de puieți de arbori în cele mai afectate zone din țară.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close