Antena 3 CNN Actualitate Prințul Charles a ajuns în România şi a fost primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Prințul Charles a ajuns în România şi a fost primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Prințul Charles a ajuns în România. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Prințul Charles a ajuns în România şi a fost primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni
Sursa foto: presidency.ro
de Adelina Miron    |    25 Mai 2022   •   15:13

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Consort îl vor primi la Palatul Elisabeta pe Alteţa Sa Regală Principele de Wales.

Tot miercuri, Prințul Charles va vizita centrul pentru refugiaţi ucraineni organizat la Romexpo. Alteţa Sa Regală va fi însoţit de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Moştenitorul coroanei britanice vizitează frecvent România din 1998, iar Familia Regală a României participă anual la vizite private sau oficiale la reşedinţa reginei Elisabeta.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

"Președintele Klaus Iohannis a transmis felicitări Alteței Sale Regale cu ocazia Jubileului de Platină al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a și a evocat excelentele relații bilaterale și Parteneriatul Strategic româno-britanic. Președintele României a subliniat rolul de liant al relației bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată și având o contribuție pozitivă în sectoarele esențiale ale economiei și ale societății britanice. 

În ceea ce privește situația gravă de securitate generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Președintele Klaus Iohannis l-a informat pe ASR Prințul de Wales despre ajutorul acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei. 

Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice. 

Președintele României a subliniat că finanțarea proiectelor verzi, inclusiv împădurirea terenurilor degradate și reconstrucția de habitate, sunt priorități prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu alocări financiare substanțiale.

Președintele Klaus Iohannis și ASR Prințul de Wales au discutat, de asemenea, despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice, menite a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a pregăti tinerele generații pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piața muncii, capabile să genereze creștere economică sustenabilă", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

×
Subiecte în articol: printul Charles refugiati Klaus Iohannis
Parteneri
Depășirea pe linie continuă ar putea fi permisă, în anumite condiții
x close