Antena 3 Actualitate Prințul acuzat de uciderea ursului Arthur cere despăgubiri de 1 milion de euro

Prințul acuzat de uciderea ursului Arthur cere despăgubiri de 1 milion de euro

de Andreea Ştefan    |    02 Iun 2021   •   17:28
Prințul acuzat de uciderea ursului Arthur cere despăgubiri de 1 milion de euro
Sursa foto: blick.ch

Prințul austriac, Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a ucis pe ursul Arthur, a intentat proces ONG-ului Agent Green și cere despăgubiri de 1 milion de euro.

Prințul Dimitrie Sturdza i s-a alăturat prințului Emanuel von und zu Liechtenstein în acest demers și susține că lucrurile care s-au spus despre vânătoare sunt false. 

S-a spus că a fost o vânătoare ilegală și că s-ar fi deschis un dosar penal de cercetare pentru braconaj, însă prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a fost la o vînătoare permisă de ministrul Mediului. A intrat în țară ca un simplu cetățean, a prezentat documentele necesare și, în a doua seară a împușcat ursul.

A doua minciună ar fi cea refeitoare la faptul că ursul Arthur ar fi fost cel mai mare urs din România. Sunt mulți urși care sunt mult mai mari decât Arthur, apect confirmat și de mulți administratori de fonduri de vânătoare.

Povestea, în viziunea printului Dimitrie Sturdza, pare „trasă de păr”.

Prințul austriac mai este indignat și de faptul că ONG-ul dat în judecată este finanțat din afară, iar politicile acestuia de gestionare a urșilor nu include relocări în țări din Europa de Vest.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a spus că, pe vremea lui Ceaușescu, erau între 4.000 - 6.000 de urși, iar acum, numărul lor s-a triplat în anumite locuri.

Din anul 2016, nu mai avem vânătoare în România, iar UE ne spune că ar fi bine să avem între 2.000 - 3.000 de urși în țară, în condițiile în care se depășesc aceste cifre cu aproximativ 9.000 de exemplare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close