Antena 3 CNN Actualitate Printul Charles a gustat palinca de gutui a unui ardelean hotărât să-i explice cum e cu "tăria eco" a românilor

Printul Charles a gustat palinca de gutui a unui ardelean hotărât să-i explice cum e cu "tăria eco" a românilor

Printul Charles a gustat palinca de gutui a unui ardelean hotărât să-i explice cum e cu "tăria eco" a românilor
02 Iun 2013   •   21:40

Prinţul, ardeleanul şi palinca. Nu-i banc. În poarta conacului unde e cazat prinţul Charles s-a râs azi în hohote. Un ardelean hotărât a venit tocmai din Bihor să-l convingă pe moştenitorul coroanei britanice să guste din palinca românească.

Până a fost primit în audienţă, omul le-a explicat membrilor delegaţiei britanice cum e cu tăria eco, de la noi. Într-o engleză ardelenească cum rar s-a auzit.

Românul e convins că Prinţul Charles n-a băut nicicând tărie mai bună ca palinca românească. Ieri i-a trimis câteva sticle. Iar azi, a bătut drum lung, până în Covasna, să-i vadă reacţia.

Până să dea ochii cu Charles, nea Sandu şi-a încercat farmecele de negustor cu membrii delegaţiei. Chiar dacă engleza de Ardeal nu prea are sens pentru britanici, cu puţin ajutor, au înţeles mesajul.

Prinþul Charles chiar ar fi gustat din pălinca lui Nea Sandu. Apoi a ieşit la plimbare binedispus şi pus pe glume. Englezeşti, bineînţeles.

De fapt, astfel de momente i-au creat prinţului o imagine mai prietenoasã, detaşatã de sobrietatea cu care ne-a obţnuit familia regală a Marii Britanii.

Vizita prinţului în România, devenită deja un obicei, va lua sfârşit, cel mai probabil, peste douã zile.


×
Subiecte în articol: printul Charles
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close