Antena 3 CNN Actualitate Prinţul Charles are patru case în satul Valea Zălanului

Prinţul Charles are patru case în satul Valea Zălanului

Prinţul Charles are patru case în satul Valea Zălanului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Iun 2013   •   13:55
Prinţul Charles, care se află află într-o vizită privată în Transilvania, are patru case în satul covăsnean Valea Zălanului, ultima cumpărată în primăvara acestui an, a declarat primarul din comuna Malnaş, Kasleder Jozsef, conform Mediafax.
Prinţul Charles, moştenitorul coroanei Marii Britanii, a înnoptat, vineri, la una dintre proprietăţile lui din Valea Zălanului, din comuna Malnaş, judeţul Covasna, şi urmează ca duminică seară să se întâlnească şi cu primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef.  
Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat, sâmbătă, că Prinţul Charles a mai achiziţionat, în primăvara acestui an, o casă mică în satul Valea Zălanului, aflată în imediata vecinătate a proprietăţilor pe care le deţine deja. Este vorba de o casă din cărămidă, cu două camere şi o bucătărie.
Kasleder a precizat că, în prezent, Prinţul Charles deţine patru case în satul Valea Zălanului, lucrările de renovare fiind începute şi la cea achiziţionată în acest an.    
Kasleder a afirmat că faptul că moştenitorul tronului Marii Britanii a optat pentru această zonă ar putea contribui foarte mult la dezvoltarea ecoturismului şi a agriculturii tradiţionale.
"Este vina noastră că nu am reuşit încă să construim pe acest brand. Faptul că Prinţul Charles a investit în această zonă ar putea contribui foarte mult la dezvoltarea ecoturismului, a gospodăriilor bio. Nu este nevoie de investiţii mari, ci de un proiect pentru a sprijini localnicii care se ocupă de agricultura tradiţională, care produc produse locale", a spus primarul. 
Kasleder Jozsef a spus că duminică seară se va întâlni cu Prinţul de Wales.
Moştenitorul coroanei britanice a cumpărat, în ultimii ani, trei proprietăţi în satul Valea Zălanului, între care şi o căsuţă cu două încăperi şi o bucătărie, veche de peste o sută de ani. Cele trei case, aflate la capătul satului, au fost renovate.
Prinţul Charles a ajuns, joi după-amiază, cu o cursă charter privată, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, el fiind întâmpinat de directorul aeroportului, Peti Andras, şi de oficialităţi de la ambasada britanică. Aeronava privată a venit de la Londra, Prinţul Charles fiind preluat de la aeroport de o maşină a oficialităţilor britanice.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close