Antena 3 CNN Actualitate Prinţul Charles, gest superb la Mormântul Ostaşului Necunoscut

Prinţul Charles, gest superb la Mormântul Ostaşului Necunoscut

Prinţul Charles, gest superb la Mormântul Ostaşului Necunoscut
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mar 2017   •   18:41

Prinţul de Wales i-a comemorat, miercuri, pe eroii care au murit luptând pentru România, într-o ceremonie solemnă desfăşurată la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, unde a depus o coroană de flori adusă special din Marea Britanie pentru acest eveniment, scrie Agerpres.

Ceremonia a început la ora 16,35, când un convoi de maşini l-a adus pe Prinţul Charles în faţa Mormântului Ostaşului Necunoscut. 

Sobru şi foarte elegant, Prinţul de Wales a fost întâmpinat de Comandantul Garnizoanei Bucureşti, colonel Dorel Bejan, şi de ataşatul militar britanic, locotenent colonelul Tim Bakewell din Marina Regală. 

Ceremonia a debutat cu intonarea imnurilor naţionale - al României şi al Marii Britanii -, după care a urmat salutul Drapelului de Luptă. 

Momentul central al acestei ceremonii solemne a fost cel în care Prinţul Charles a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut. Coroana i-a fost înmânată de un militar şi a fost depusă la baza monumentului, după care Prinţul de Wales s-a recules câteva momente aducând astfel un omagiu eroilor căzuţi în luptă. 

Coroana de la Mormântului Ostaşului Necunoscut, adusă din Marea Britanie special pentru ceremonie, rotundă şi realizată în tradiţia britanică, a fost realizată din maci stilizaţi, macul fiind simbolul eroului căzut la datorie. 

După depunerea coroanei, Alteţa Sa Regală a semnat în Cartea de Onoare a monumentului din Parcul Carol I. 

Spre finalul ceremoniei, Prinţul Charles a schimbat câteva cuvinte cu trei ofiţeri britanici care lucrează în cele două sedii NATO din Bucureşti. Ulterior, Prinţul de Wales a părăsit Mormântul Ostaşului Necunoscut, deplasându-se către Palatul Cotroceni. 

×
Subiecte în articol: printul Charles
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close