Antena 3 CNN Actualitate Prinţul Charles, îndrăgostit iremediabil de România. Moştenitorul coroanei britanice a revenit în ţara noastră

Prinţul Charles, îndrăgostit iremediabil de România. Moştenitorul coroanei britanice a revenit în ţara noastră

Prinţul Charles, îndrăgostit iremediabil de România. Moştenitorul coroanei britanice a revenit în ţara noastră
30 Mai 2013   •   22:19

Prinţul Charles a revenit în România. A aterizat la Târgu-Mureş cu o cursă privată. Moştenitorul coroanei regale britanice a plecat direct spre domeniul contelui Kalnoky din Covasna. La conacul contelui, masa e deja pregătită. Prinţul este aşteptat cu preparate tradiţionale, dar şi cu sirop natural din flori de soc, fabricat la Saschiz.

Prinţul Charles s-a îndrăgostit definitiv de locurile neatinse, de ospitalitatea oamenilor, dar şi de mâncarea tradiţională ardelenească. Fiecare întoarcere în ţară începe pentru Prinţul Charles cu o vizită la Micloşoara, la conacul contelui Kalnoky. Apoi cu un popas la reşedinţa din Valea Zălanului, aflată la câţiva kilometri distanţă.

Casa lui Charles din Valea Zălanului, un sat din Covasna, le-a plăcut atât de mult ziariştilor de la "Vanity Fair" încât au înclus-o în topul celor mai frumoase zece proprietăţi private din lume. E şi locul preferat de prinţ pentru vacanţele din România. Dar nu singurul. Charles a pus VISCRI, o aşezare din Sibiu cu doar câteva sute de suflete, pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, aflate în patrimoniul UNESCO. 

Şi viaţa localnicilor din Mălâncrav, până nu demult un sat izolat din Sibiu, s-a schimbat după ce o fundaţie patronată de prinţul Charles a reabilitat biserici, case şi a deschis o fabrică de sucuri naturale.

Ultima vizită pe care prinţul a făcut-o în România a fost în iunie, anul trecut. Când s-a oprit în câteva sate din Mureş, în care ar putea să se întoarcă şi acum pentru un proiect al fundaţiei pe care o patronează.


×
Subiecte în articol: printul Charles
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close