Antena 3 Actualitate Prinţul Charles s-a îndrăgostit de Transilvania, după patru zile de vizită

Prinţul Charles s-a îndrăgostit de Transilvania, după patru zile de vizită

19 Mai 2011   •   12:47
Prinţul Charles s-a îndrăgostit de Transilvania, după patru zile de vizită Foto: Mediafax

Prinţul Charles este îndrăgostit de Transilvania pe care o consideră cea mai mare bogăţie a României. Iar a patra zi printre români a fost ziua vizitelor. A mers la biserică, a luat masa în casa unui alt britanic îndrăgostit de România, iar dimineaţa şi-a petrecut-o căutând broaştele albastre de Harghita.

Relaxat şi fără prea mult protocol, Prinţul Charles al Marii Britanii a ajuns dis-de-dimineaţă în satul harghitean Delniţa. Mica suită s-a oprit pe câmpul mlăştinos din apropierea bisericii. Nu întâmplător. Acolo este unul dintre puţinele locuri unde trăieşte o specie pe cale de dispariţie. Broasca albastră.

După o plimbare lungă, Charles de Wales a ajuns la biserica fortificată din Delniţa. O bijuterie istorică, atestată şi în dijmele papale. Lăcaşul care datează din 1333 a fost admirat îndelung de musafirul din regal.

A venit şi ora mesei. Prinţul Charles şi alaiul lui au fost invitaţi în gospodăria românească a unei britanice stabilită de curând în Delniţa. Oamenii din localitate s-au strâns şi ei la porţi să vadă musafirul. Concluzia: englezii nu sunt foarte vorbăreţi.

Moştenitorul tronului britanic a fost invitat la o masă tradiţională, în hambar. Prânzul a început cu un pahar de palincă savurat pe prispa casei, pentru poftă de mâncare.

Savoarea bucatelor tradiţionale i-a deschis şi inima şi vorba prinţului. Charles de Wales nu s-a urcat în maşină până nu a salutat sătenii strânşi pe uliţă.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close