Antena 3 Actualitate Familia Regală a României își exprimă regretul pentru moartea Prințului Philip

Familia Regală a României își exprimă regretul pentru moartea Prințului Philip

de Laura Dinu    |    09 Apr 2021   •   14:40
Familia Regală a României își exprimă regretul pentru moartea Prințului Philip Facebook / Familia Regală a României

Familia Regală a României și-a exprimat, vineri, regretul cu privire la moartea Prințului Philip. ”Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip”.

”Ducele de Edinburg, In Memoriam

Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.

Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Casei Regale. 

Ducele de Edinburg, In Memoriam Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga...

Publicată de Familia Regala a Romaniei pe Vineri, 9 aprilie 2021

”Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație”, mai spune Familia Regală a României. 

A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani. Acesta era căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a din 1947.

Ducele de Edinburgh s-a retras din funcţiile publice încă din 2017 şi aparea foarte rar în public. Acesta ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.

Prinţul Philip a suferit o intervenţie reuşită pentru o problemă cardiacă, în luna martie, a anunțat Palatul Buckingham la acel moment.

Prințul Philip ”va rămâne în spital mai multe zile pentru îngrijiri, să se odihnească şi să se recupereze”, a precizat Palatul într-un comunicat, pe 4 martie.

În timpul carantinei cauzate de coronavirus, acesta a stat la castelul Windsor, în vestul Londrei, alături de regină.

Ducele a fost internat în spital de puține ori în ultimii ani, cel mai recent chiar înainte de Crăciunul din 2019, când a urmat un tratament pentru o afecțiune medicală preexistentă.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close