Antena 3 CNN Actualitate Prioritate în magazine, la casierii și ghișee pentru femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani. Legea a fost adoptată

Prioritate în magazine, la casierii și ghișee pentru femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani. Legea a fost adoptată

Femeile gravide și persoanele însoțite de copii mai mici de 5 ani, au prioritate la casele de marcat și la ghișee. Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, proiectul de lege.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   15:18

Pe lângă această prioritate de la casele de marcat și în instituțiile importante, este vorba și despre locuri de parcare, special amenajate, pentru femeilor însărcinate și părinților cu copii mici.

Cu 259 de voturi pentru, două voturi contra și 7 abțineri, acest act normativ devine acum legea oficială a țării și este în așteptarea promulgării de către șeful statului.

Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor putea intra în față la casierii, ghișee și case de marcat, atât în instituțiile publice, cât și în cele private.

Măsura are scopul de a facilita accesul acestor categorii de persoane la servicii și produse de bază, fără să aștepte.

Citește și: Guvernul taie din sporurile bugetarilor. Românii de la stat rămân cu mai puţini bani în buzunar

Ca să se asigure că aceste prevederi sunt respectate, entitățile publice și private sunt obligate să amplaseze la vedere afișe care să informeze clienții despre acordarea de prioritate femeilor însărcinate și persoanelor cu copii mici.

Cine nu respectă prevederile va fi sancționat cu amenzi între 200 și 1.000 de lei.

Legea merge acum către șeful statului pentru promulgare și va intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close