Antena 3 CNN Actualitate Privatul şi statul, două lumi diferite: Patronii nu vor să angajeze foşti bugetari din cauza proastei reputaţii

Privatul şi statul, două lumi diferite: Patronii nu vor să angajeze foşti bugetari din cauza proastei reputaţii

Privatul şi statul, două lumi diferite: Patronii nu vor să angajeze foşti bugetari din cauza proastei reputaţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Aug 2010   •   23:53

Până la sfârşitul lunii, peste 50.000 de bugetari vor deveni şomeri. Şi, din păcate, nu îşi vor găsi prea curând un loc de muncă. O soluţie ar fi la privat, doar că nu au prea multe şanse, spun specialiştii în resurse umane. Patronii nu vor să angajeze foşti bugetari din cauza proastei reputaţii câştigate de a lungul anilor - muncesc puţin şi prost.

Fost angajat la stat, caut de lucru! Este strigătul a mii de bugetari. Problema e că prea puţini sunt dispuşi să-i angajeze. Un "CV " de stat nu convinge pe nimeni. 

Privatul şi statul sunt două lumi diferite, spun specialiştii. Niciun patron nu şi asumă riscul să angajeze un bugetar fără experienţă în mediul privat. Pentru că asta înseamnă timp şi bani pierduţi pe traing-uri. Doar câteva uşi le mai sunt deschise unor angajaţi de la stat.

Şi profesorii şi-ar găsi de lucru în privat dacă s-ar "transforma" în traineri. Cei care sigur ar avea o şansă sunt angajaţii din ministere cu experienţă în absorţia fondurilor europene.

Bugetarii ştiu ce-i aşteaptă şi tocmai de aceea ţin cu dinţii de scaun.

Ultimele declaraţii venite de la Palatul Victoria arată că în 2010 trebuie să dispară 80.000 de angajaţi de la stat.

Observator

×
Subiecte în articol: bugetari patroni privat stat someri angajari
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close