Antena 3 CNN Actualitate Pro şi contra din perspectiva tinerilor

Pro şi contra din perspectiva tinerilor

Pro şi contra din perspectiva tinerilor
27 Oct 2011   •   15:26

Au început înscrierile pentru o nouă serie de dezbateri desfăşurate în cadrul concursului Dezbate România. Studenţi de la diferite facultăţi din ţară, se înscriu în această perioadă în competiţia argumentelor, la o nouă ediţie a concursului de dezbateri şi oratorie desfăşurat de Fundaţia Dan Voiculescu şi Societatea Civilă pentru Educaţie şi Informatizare.

Concursul “Dezbate România” încurajează gândirea critică, capacitatea de argumentare şi cultura dezbaterii în rândul studenţilor. Tinerii au astfel şansa de a dezbate, folosind argumente pro şi contra, probleme şi situaţii din viaţa de zi cu zi care îi vizează în special, dar şi de a deprinde cultura dialogului şi arta dezbaterii.

În concurs, tinerii ajung să-şi perfecţioneze retorica, argumentaţia şi construcţia logică, abilităţi destul de puţin antrenate în şcoli. O demonstrează un studiu recent al Comisiei Europene care arată că mai mult de jumătate dintre tinerii români au probleme în a citi şi înţelege un text. Problemele, spun specialiştii, provin şi din modul în care tinerii sunt învăţaţi şi educaţi să-şi susţină sau construiască argumentele şi să comunice.

Perioada de înscrieri pentru cea de-a treia ediţie “Dezbate România” se încheie pe 31 octombrie. Pentru a participa la selecţia pentru concurs, studenţii vor forma echipe din patru membri şi vor completa online formularul de concurs disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Subiecte în articol: dezbatere Fundatia Dan Voiculescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close