Antena 3 CNN Actualitate Proaspăt eliberat din arest, Apostu vrea să revină ca profesor la Medicină Veterinară

Proaspăt eliberat din arest, Apostu vrea să revină ca profesor la Medicină Veterinară

Proaspăt eliberat din arest, Apostu vrea să revină ca profesor la Medicină Veterinară
Sursa foto: Foto: napocanews.ro
04 Oct 2012   •   17:41

Fostul primar Sorin Apostu, eliberat din arest, a cerut Universităţii de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca aprobare pentru a se întoarce să predea la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, reprezentanţii univeristăţii spunând că nimic nu îl împiedică pe Apostu să revină la catedră, informează Mediafax.
   
Purtătorul de cuvânt al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, Cristina Pocol, a declarat, joi, că din punct de vedere legal nimic nu îl împiedică pe fostul edil să revină la universitate cât timp nu a fost condamnat definitiv.
   
"Potrivit Legii 1/2011, personalul didactic titular poate beneficia de concediu fără plată pe timp de un an universitar, cu aprobarea conducerii universităţii. Domnul profesor Apostu a depus o astfel de cerere la conducerea instituţiei în cursul anului trecut, i-a fost aprobată, iar termenul expirării cererii a fost 30 septembrie. Începând cu 1 octombrie, a cerut revenirea la catedră, cerere care este depusă spre aprobare şi se află în analiză. Faptele penale pentru care este învinuit nu restricţionează, din punct de vedere legal, continuarea activităţii de cadru didactic, nefiind condamnat definitiv. Organele de cercetare penală şi instanţa de judecată nu au comunicat instituţiei noastre niciun act procedural legal prin care să ne înştiinţeze despre situaţia sa juridică sau despre eventualele restricţii pe care le-ar avea legat de revenirea la catedră. În consecinţă, profesorul Sorin Apostu îşi va continua activitatea în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor", a declarat Pocol.
   
Sorin Apostu a absolvit în anul 1993 Universitatea de Ştiinţe Agricole si Medicină Veterinară Bucureşti, Facultatea de Medicină Veterinară. Din anul 2007 a predat la USAMV Cluj ca profesor universitar, titularul disciplinelor Microbiologia produselor alimentare, Boli transmisibile prin alimente la om, Managementul siguranţei alimentare şi preda cursuri de Microbiologia Produselor Alimentare, respectiv Controlul Calităţii Produselor Alimentare.
   
Fostul primar al Clujului Sorin Apostu a părăsit, vinerea trecută, Penitenciarul Târgu Mureş, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis cererea de eliberare depusă de acesta, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.
   
Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.
   
Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie.
   

×
Subiecte în articol: Sorin Apostu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close