Antena 3 CNN Actualitate Proba de foc prin care vor trece românii. 28 de judeţe sunt sub atenţionare cod portocaliu, iar mercurul va urca la 38 de grade

Proba de foc prin care vor trece românii. 28 de judeţe sunt sub atenţionare cod portocaliu, iar mercurul va urca la 38 de grade

Proba de foc prin care vor trece românii. 28 de judeţe sunt sub atenţionare cod portocaliu, iar mercurul va urca la 38 de grade
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    22 Iun 2012   •   05:36

 Ne aşteaptă o zi de foc în cea mai mare parte a ţării. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru 28 de judeţe din vestul, sudul şi estul ţării.

Astăzi, termometrele vor arăta şi 38 de grade Celsius la umbră. În plus, am putea avea probleme şi din cauza umezelii, indicele de confort trecând de pragul critic.

Temperaturile sunt în creştere de la începutul săptămânii. Cea mai lungă zi din an a fost şi cea mai caldă de până acum. La orele amiezii, s-au înregistrat chiar şi 40 de grade la umbră. 

În Buzău, termometrele au indicat ieri la orele prânzului 40 de grade la umbră, dar în aer s-au resimţit cu 4-5 grade în plus. Fiecare s-a răcorit aşa cum a putut: cu îngheţată sau apă rece.

La mare, căldura a fost insuportabilă, iar nisipul atât de fierbinte încât te ardea la tălpi.

Căldura i-a făcut pe locuitorii din Galaţi să nu mai ţină cont de măsurile de precauţie. Oamenii au mers la scăldat în Dunăre chiar dacă pe mal sunt munţi de gunoaie.

Şi la Focşani a fost caniculă. Oamenii au riscat şi au ieşit pe străzi sub pretextul că au treburi de rezolvat.

Meteorologii nu vin cu veşti prea bune. Pentru azi au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă pentru mai multe judeţe, potrivit căreia temperaturile vor depăşi frecvent 35-37 de grade.





×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close