Antena 3 CNN Actualitate Vreme geroasă spre finalul săptămânii. Vezi anunțul făcut de meteorologi

Vreme geroasă spre finalul săptămânii. Vezi anunțul făcut de meteorologi

Vreme geroasă spre finalul săptămânii. Vezi anunțul făcut de meteorologi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Ian 2017   •   15:11

Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în toate regiunile ţării de miercuri până vineri, la fel ca şi în perioada 7-15 ianuarie, iar vremea va deveni geroasă spre finalul acestei săptămâni, conform prognozei pe două săptămâni publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, temperatura aerului va fi în scădere în prima parte a intervalului (2 -15 ianuarie n.r.), apoi va creşte uşor, dar valorile termice se vor menţine, în general, sub normele specifice perioadei.

În ceea ce priveşte Crişana, în perioada 6-7 ianuarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi noaptea şi dimineaţa.

Meteorologii precizează probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 ianuarie şi, din nou, între 7 şi 15 ianuarie.

În Transilvania, regimul termic diurn va avea o tendinţă generală de scădere în perioada 2-5 ianuarie, mai accentuată pe 6 şi 7 ianuarie, când vremea va deveni geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de -10 grade.

În Maramureş, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, îndeosebi după data de 5 ianuarie. Nopţile şi dimineţile vor fi geroase în intervalul 6-12 ianuarie, iar cele mai scăzute minime nocturne se vor înregistra pe 6, 7 şi 8 ianuarie. Vremea se va menţine geroasă şi în cursul zilelor de 6 şi 7 ianuarie, cu valori termice la amiază situate în jurul a -12 grade.

Conform meteorologilor, în Moldova, în primele trei zile ale intervalului, valorile termice vor apropiate de cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 2 şi 5 grade şi ale minimelor între -7 şi -5 grade.

Conform prognozei, în Muntenia, în prima zi vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne în medie în jurul valorii de 8 grade, apoi până pe 5 ianuarie, apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 4 şi 6 grade. În schimb, în zilele de 6 şi 7 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori medii în jurul a -6 grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece.

În Oltenia, în prima zi vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne în medie în jurul valorii de 9 grade, apoi până pe 5 ianuarie, apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 3 şi 5 grade.

La munte, exceptând prima zi a intervalului de prognoză, când se va înregistra o medie a temperaturilor diurne de aproximativ -1 grad, în restul intervalului regimul termic se va situa sub cel climatologic normal pentru această perioadă. Astfel, valorile maxime vor fi cuprinse între -8 şi -4 grade, iar în zilele de 6 şi 7 ianuarie vor scădea spre -18...-16 grade. Nopţile vor fi geroase, fiind caracterizate de minime termice cuprinse, în medie, între -14 şi -8 grade, iar pe 6, 7 şi 8 ianuarie temperaturile nocturne vor coborî până la valori medii situate între de -21 şi -16 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va fi ridicată pe 4 şi 5 ianuarie şi, din nou, după data de 7 ianuarie. În restul intervalului doar pe arii restrânse şi trecător va ninge slab.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo precipitatii ger
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close