Antena 3 CNN Actualitate Problema caselor naţionalizate, discutată în Parlamentul European (VIDEO)

Problema caselor naţionalizate, discutată în Parlamentul European (VIDEO)

Problema caselor naţionalizate, discutată în Parlamentul European (VIDEO)
Sursa foto: casa
04 Mai 2010   •   22:37



Parlamentarii europeni au luat cunoştinţă de problemele cu care se confruntă chiriaşii şi proprietarii din casele naţionalizate. Cei care au tras semnalul de alarmă au fost reprezentanţii Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abu­zurilor Statului.

Un studiu realizat de experţii europeni şi prezentat în comisia de petiţii a Parlamentului European subliniază că, dacă legea privind restituirea imobilelor naţionalizate s-ar aplica, ar fi rezolvate multe dintre problemele cu care se confruntă societatea civilă. Lipsa voinţei politice a autorităţilor de la Bucureşti împiedică însă punerea în practică a Legii Voiculescu.

Aplicarea legii privind restituirea imobilelor naţionalizate este soluţia pe care o aşteaptă de mulţi ani două milioane de români care sunt în situaţia de a locui într-o casă naţionalizată, dar şi de foştii proprietari care aşteaptă să intre în posesia drepturilor lor.

Victor Boştinaru, membru în comisia pentru petiţii a Parlamentului European, a cerut autorităţilor europene să intervină pentru ca legea care face dreptate atât pentru chiriaşi, cât şi pentru foştii proprietari să poată fi aplicată.
?Uniunea nu poate accepta ca 2 milioane de oameni să fie trataţi ca obiecte pentru care nu există nici un fel de compasiune din partea autorităţilor unui stat membru?, a declarat acesta.

33 de petiţii au fost prezentate în comisia de specialitate din Legislativul european. Domeniile au fost dintre cele mai diverse, de la probleme de mediu, la statutul refugiaţilor şi apărarea drepturilor copilului.



Observator

×
Subiecte în articol: casa Parlament European
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close