Antena 3 CNN Actualitate Cu ce probleme se confruntă elevii de la sate

Cu ce probleme se confruntă elevii de la sate

În zonele din ţară, unde nu există internet sau posibilitatea de a învăţa de acasă cu ajutorul smartphone-urilor sau tabletelor, părinţii şi elevii au aşteptat cu nerăbdare revenirea în sălile de curs. Însă există vechile probleme legate de igienă. Sute de şcoli au toaletele în curte sau nu au acces la apă.

Cu ce probleme se confruntă elevii de la sate
de Cristi Popovici    |    08 Feb 2021   •   09:30

Aproape două milioane şi jumătate de copii revin în această dimineaţă în bănci, după o pauză de 3 luni, însă multe şcoli din ţară se redeschid cu minusuri şi semne de întrebare. 

Sute de şcoli au toaletele în curte sau nu au acces la apă

La ţară, în locuri fără internet şi posibilităţi reduse de a învăţa în sistem online, revenirea copiilor în bănci este asteptată cu interes de părinţi. Însă problemele sunt şi mai mari, faţă de oraş, în special din cauze igienice.

Sunt în continuare sute de şcoli cu toaleta în fundul curţii, iar accesul la apă este îngreunat.

Cristi Popovici se află în comuna Valea Argovei, judeţul Călăraşi, de unde vă prezintă probleme cu care se confruntă elevii. Probleme au fost şi cu tabletele, şi cu internetul, şi cu toaleta din fundul curţii. 

Directorii spun că în sălile de curs cu peste 30 de elevi nu se poate respecta nici măcar distanţa de jumătate de metru.

Totodată, aceştia spun că nu se ştie cât va dura până când copiii vor putea intra la ore, deoarece trebuie ca fiecare să treacă prin triajul epidemiologic.

Descarcă de AICI varianta finală a formularului de consimțământ pentru testare

Forma finală a formularului prin care părinţii îşi dau acordul ca elevii să poată fi supuși testelor antigen a fost publicata aseară.

Copiii care au simptome de COVID-19 nu trebuie să meargă la şcoală, dascălii nu vor pune absențe în cazul lor, trebuie însă să anunțe cadrele didactice.

Potrivit protocolului de testare în unităţile de învăţământ, testele rapide vor fi folosite doar pentru elevii care au simptome ce pot indica o eventuală infecție cu COVID-19, sau pentru elevii care au luat contact cu un coleg confirmat pozitiv la infecția cu virusul SARS CoV-2.

Testele antigen se vor putea folosi și în cazul personalului didactic și nedidactic din interiorul unităților de învăţământ dacă au simptome sau au luat contact cu o persoană confirmată pozitiv la coronavirus.

Citţi şi: Ministerul Sănătății a modificat formularul prin care părinții își dau acordul pentru testarea elevilor suspecți de COVID-19. Descarcă de AICI noul document
 

×
Subiecte în articol: elevi şcoală sate probleme
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close