Antena 3 CNN Actualitate Problema substanţelor etnobotanice, discutată în Comisia de Sănătate din Senat (VIDEO)

Problema substanţelor etnobotanice, discutată în Comisia de Sănătate din Senat (VIDEO)

Problema substanţelor etnobotanice, discutată în Comisia de Sănătate din Senat (VIDEO)
09 Feb 2010   •   12:41

Medicii din Bucureşti semnalează apariţia unui fenomen îngrijorător în rândul adolescenţilor: intoxicaţiile cu substanţe etnobotanice. 16 tineri au fost internaţi în ultimele zile la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu intoxicaţii după ce au consumat ţigări care conţineau substanţe etnobotanice.

Situaţia pe care o creează consumul acestor plante a fost discutat marţi şi de Comisia de Sănătate din Senat, care a respins mai multe iniţiative pe această temă, deoarece problema va fi reglementată de guvern printr-o ordonanţă de urgenţă.

Oficialii au pus gând rău magazinelor de vise. După ce au făcut zeci de victime, ierburile halucinogene ar putea fi scoase în afara legii.

"Această iniţiativă este pe circuitul interministerial de avizare şi credem că mâine va fi prezentată în regim de urgenţă în şedinţa de guvern, dacă va primi toate avizele necesare", a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian-Anton Irimie.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ?Grigore Alexandrescu" din Bucureşti spun că în rândul adolescenţilor apar tot mai multe cazuri de intoxicaţii cu substanţe etnobotanice. În ultima perioadă 16 tineri cu vârste între 12 şi 17 ani au ajuns la spital, în urma consumului de ţigări ce conţineau substanţe etnobotanice.

Şi la Spitalul de Urgenţă din Iaşi au ajuns foarte mulţi tineri intoxicaţi cu substanţe halocinogene, motiv pentru care Tudor Ciuhodaru a depus la Camera Deputaţilor un proiect prin care cere interzicerea unor astfel de substanţe.

Proiectul a trecut de Camera Deputaţilor, care este cameră decizională, astfel că acesta urmează să fie promulgat.

În România, există peste 400 de magazine şi aproape 3.000 de consumatori de plante halucinogene. În ultima perioadă, aceste plante au ucis un tânăr şi au băgat în spital mai multe persoane.






Antena 3

×
Subiecte în articol: comisie Senat
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close