Antena 3 CNN Actualitate Sistemul cardurilor de sănătate a picat | Anunţul CNAS

Sistemul cardurilor de sănătate a picat | Anunţul CNAS

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă, luni, disfuncționalități ale Platformei informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). Cardul de sănătate, imposibil de folosit.

Sistemul cardurilor de sănătate a picat | Anunţul CNAS
Sursa foto: Antena 3 CNN | Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    16 Oct 2023   •   19:54

Potrivit CNAS, de astăzi, vor putea fi acordate servicii medicale în regim off-line, în perioada în care cardul electronic de asigurări de sănătate nu va funcționa. 

"Vă informăm că în prezent sunt în derulare activități specifice pentru remedierea disfuncționalităților apărute, iar pe perioada de indisponibilitate a CEAS, începând cu data de 16.10.2023, sunt aplicabile dispozițiile legale mai sus menționate,iar serviciile medicale vor fi acordate in regim off-line.

Transmiterea în PIAS de către furnizorii de servicii medicale şi de dispozitive medicale a serviciilor acordate în regim off-line pe perioada întreruperii PIAS şi a serviciilor acordate off-line anterior producerii întreruperii care aveau termen de transmitere pe perioada întreruperii, conform prevederilor contractuale, se face până la sfârşitul lunii în curs sau cel târziu până la termenul de raportare a activității lunii anterioare prevăzut în contract, transmite CNAS. 

×
Subiecte în articol: card de sănătate CNAS
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close