Antena 3 CNN Actualitate Problemele cu care se confruntă antreprenorii din România. Adrian Măniuțiu: „E o temere foarte mare pentru 2018”

Problemele cu care se confruntă antreprenorii din România. Adrian Măniuțiu: „E o temere foarte mare pentru 2018”

Problemele cu care se confruntă antreprenorii din România. Adrian Măniuțiu: „E o temere foarte mare pentru 2018”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    12 Dec 2017   •   10:28

Predictibilitatea fiscală, consultarea mediului de afaceri şi combaterea evaziunii sunt printre cele mai stringente probleme cu care se confruntă antreprenorii din România. 

Rotițele care nu funcționează într-o societate sau într-un sistem economic tind să corupă toate componentele, inclusiv pe cele care se completează eficient.

Proiectul #Predictibilitate2018 e un manifest al mediului de afaceri pentru revenirea la dialog și colaborare şi este un demers inițiat de Confederația Patronală Concordia, în parteneriat cu platforma Economie la Minut 360, de susținere a principiilor Pactului Pentru Fiscalitate, lansat în urmă cu mai bine de doi ani.

Adrian Măniuțiu a vorbit marți, la „Previziuni”, despre felul în care rezolvă statul problemele antreprenorilor.

„Trecând prin măsurile cu care am fost bombardați în acest an, că vorbim de tentative sau de lucruri care s-au transformat în reglementări, dacă ar fi fost ascultați cei care trebuie să lucreze cu instrumentele legislative puse la dispoziție de stat s-ar fi ajuns în cu totul altă situație(...). Rolul statului e să asigure un cadru stabil, predictibil, să reglementeze și să aplice legea, dar trebuie să se implice mai puțin în economie în contextul în care nu se consultă”, a spus Adrian Măniuțiu.

„E o temere foarte mare pentru 2018, un an important. Este anul care pregătește două cicluri electorale. Va fi un an în care se va forța din nou bugetul foarte mult, tocmai pentru a nu se permite măsuri sau promisiuni și există risc al deficitului”, a mai spus Măniuțiu.

Mai multe informații și detalii legate de proiect găsiți pe www.predictibilitate.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close