Antena 3 CNN Actualitate Procedura de adopție va deveni mai simplă. Guvernul va adopta miercuri noile norme

Procedura de adopție va deveni mai simplă. Guvernul va adopta miercuri noile norme

Procedura de adopție va deveni mai simplă, după ce Guvernul va adopta în ședința de miercuri, 28 iulie, noile Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 273/2004.

Procedura de adopție va deveni mai simplă. Guvernul va adopta miercuri noile norme
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    27 Iul 2021   •   21:32

În proiectul de act normativ este propusă, ca modificare, reglementarea procedurii de verificare anuală a îndeplinirea condiţiilor care au stat la baza eliberării atestatului.

În acest document au fost incluse și prevederi referitoare la evaluarea anuală în cazul în care adoptatorul/familia adoptatoare îşi schimbă domiciliul/reşedinţa după obţinerea atestatului.

Mai mult decât atât, în proiectul de lege este prevăzută și stabilirea ierarhiei priorităţii la adopţie pentru familiile care au acest drept stabilit prin lege.

Documentul are în vedere și asigurarea premiselor accesului echitabil pentru toţi adoptatorii/familiile adoptatoare la intrarea pe liste în procesul de potrivire, stabilind un singur criteriu de ierarhizare, vechimea atestatelor, şi, respectiv, stabilirea unei perioade maxime în care se poate derula potrivirea practică, respectiv 3 luni de la acordul adoptatorului/familiei adoptatoare cu privire la continuarea procedurii de potrivire practică.

Prin acest proiect de lege va fi eliminată birocratizarea excesivă a anumitor etape ale procesului de adopţie.

Acest lucru va putea fi realizat prin înlocuirea copiilor legalizate după anumite documente cu copii certificate de către direcţie, pentru conformitate cu originalul.

×
Subiecte în articol: procedura de adoptie adoptie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close