Antena 3 CNN Actualitate Procedura de tranzit prin Bulgaria va fi simplificată pentru cetățenii români

Procedura de tranzit prin Bulgaria va fi simplificată pentru cetățenii români

Procedura de tranzit a cetățenilor români pe teritoriul Bulgariei a fost simplificată. Timpul de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei se va reduce.

Procedura de tranzit prin Bulgaria va fi simplificată pentru cetățenii români
Sursa foto: Hepta
21 Mai 2020   •   23:50

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi o convorbire telefonică cu Ekaterina Zaharieva, viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria.

Conform MAE, șeful diplomației române a abordat tema procedurii aplicate pentru tranzitarea teritoriului Bulgariei de către cetățenii români și a adresat rugămintea ca autoritățile bulgare să asigure fluidizarea traficului, prin reducerea timpului de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei.

„În seara zilei de joi, autoritățile bulgare au adoptat o nouă reglementare, printr-un Ordin al Ministrului Sănătății al Republicii Bulgaria, prin care este eliminată cerința aplicabilă anterior, prin care persoanele care doreau să tranziteze teritoriul Republicii Bulgaria puteau să o facă doar în urma transmiterii de către misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetățenie a unei notificări către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să se ateste scopul exclusiv de tranzitare”, anunță MAE.

Procedura aplicată până acum provoca întârzieri în tranzitarea Bulgariei de către cetățenii români, transmite MAE.

„Noul Ordin prevede că persoanele aflate în tranzit urmează a-și asuma, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv tranzitarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a teritoriului Republicii Bulgaria. Noua reglementare va fi aplicabilă din data de 22 mai 2020”, adaugă MAE.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: tranzit Bulgaria
Parteneri
Horoscop 9 iunie 2023. O zodie pune la cale un plan secret
x close