Antena 3 Actualitate Începe procesul lui Sorin Oprescu. Fostul primar a cerut strămutarea de la Tribunalul București

Începe procesul lui Sorin Oprescu. Fostul primar a cerut strămutarea de la Tribunalul București

de M.Z.    |    22 Iun 2016   •   13:11
Începe procesul lui Sorin Oprescu. Fostul primar a cerut strămutarea de la Tribunalul București
Sursa foto: Foto: Agerpres

UPDATE 13.11 - Fostul primar Sorin Oprescu a solicitat miercuri strămutarea procesului său de la Tribunalul Bucureşti, unde consideră că nu are parte de imparţialitate, potrivit agerpres.ro.

"Doresc să am parte de un proces imparţial. Până acum, aţi constatat şi dumneavoastră din acţiunile Tribunalului că nu a fost imparţial. Eu nu doresc să mă favorizeze nimeni, dar în acelaşi timp doresc să fie un proces imparţial. Pentru lucrul ăsta am făcut cererea", a declarat Sorin Oprescu.

El a explicat că, dacă se analizează parcursul procesului, se va vedea că imparţialitatea a avut de suferit, deoarece nicio excepţie nu a fost admisă de judecători. 

Cererea de strămutare a procesului se va judeca pe 28 iunie la Curtea de Apel Bucureşti. 

----------------------------

Știrea inițială 12.08

Procesul fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu va începe miercuri, la ora 12.30, la Tribunalul București, potrivit agerpres.ro.

Pe 8 iunie, Sorin Oprescu a declarat că nu va recunoaște niciodată faptele pentru care a fost trimis în judecată de DNA, susținând că aceste acuzații nu sunt adevărate.

Declarația lui Oprescu a fost dată după ce patru persoane inculpate în acest dosar și-au recunoscut vinovăția și au cerut Tribunalului să fie judecate prin procedură simplificată. Este vorba de Corneliu Bogdan Popa și Florin Șupeală, foști directori ai Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Romeo Albu și Claudiu Bengalici - administrator al unei societăți comerciale.

În schimb, Sorin Oprescu a exclus să fie judecat prin procedura simplificată, declarând că este nevinovat și dorește să dovedească acest lucru.

Citiți și Sorin Oprescu, unul dintre cei care au ajutat la înfiinţarea Hexi Pharma

Dosarul lui Sorin Oprescu

Pe 7 septembrie, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv, după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în maşina şi casa sa.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din instituție.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Sorin Oprescu, născut în 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR şi apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, preşedintele PSD Bucureşti, funcţie din care a demisionat după câteva luni, după ce a pierdut în faţa lui Mircea Geoană competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului. 

În aprilie 2008, Oprescu a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

Sorin Oprescu, interceptat pe holurile DNA. Vezi referatul procurorilor

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close